Lief dagboek… #2

Wat een gekke tijd is het, nu het coronavirus de boel platlegt. Heb jij er ook last van? Je kunt niet naar school, geen gezellige filmavondjes met je vriendinnen doen en niet even onbezorgd shoppen. In plaats daarvan zit je thuis en moet je de dagen zien door te komen. In deze serie neem ik je mee in hoe ik deze tijd beleef. Lees gezellig mee!

Lief dagboek,

Gisteren vierde ik mijn verjaardag. Wat een vreemde tijd om jarig te zijn! Ik zag er wel een beetje tegenop. Mijn familie zou niet komen en vriendinnen konden mij geen verjaardagsknuffel geven. Een verjaardag met anderhalve meter afstand en maximaal drie mensen…

Maar soms moet je de slingers zelf ophangen! Dat deed ik dan ook maar letterlijk: voor mijzelf een slinger ophangen en ballonnen opblazen. En gek genoeg voelde ik me toch erg blij toen ik wakker werd: ik ben jarig! Gelukkig had ik vriendinnen dichtbij wonen die een terras hadden waar we gemakkelijk met anderhalve meter ertussen taart konden eten, dus alleen was ik niet. Uiteindelijk heb ik een hele fijne dag gehad en voelde ik me echt jarig!

Lief dagboek, dat laat me wel zien dat er ook in deze gekke tijd echt dingen zijn om van te genieten. Dat is een belangrijke les! De omstandigheden zijn anders dan dat we gewend zijn, wekenlang thuis zitten is ook niet alles, maar ik realiseerde me dat ik genoeg heb. Genoeg eten in huis, genoeg kleding en wc-papier, ik heb lieve vriendinnen om me heen om mee te praten als het even tegenzit, ik heb een dak boven mijn hoofd en een bed om in te slapen en ik kan videobellen met mijn familie. Ik heb echt genoeg!

Ooit ging ik honderd dingen opschrijven waar ik dankbaar voor was. Daarna ben ik daar mee gestopt (oeps). Misschien is dit een goed moment om dat weer op te pakken: elke dag twee of drie dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben. Om steeds weer te ervaren dat ik genoeg heb, dat God voorziet in wat ik nodig heb. Dat betekent niet dat ik me nooit bang of verdrietig of gefrustreerd voel door de hele coronasituatie. Maar het geeft me wel een focus op het goede.

Liefs, Suzanne

Ben jij ook jarig tijdens corona? Gefeliciteerd! Voelde jij je ook jarig of was het toch echt heel anders dan anders? Laat het me weten!

Photo by Becky Fantham on Unsplash