Levenslesje #58: Vier je leven!

Ik geloof er heilig in dat het goed is om jezelf te vieren. Om momenten te creëren waarop je tegen jezelf zegt of laat zeggen: ik ben blij dat ik er ben! Dat is nodig, omdat het leven een geschenk is. Omdat je het gekregen hebt, van je Maker. Omdat je heel vaak ziet dat het anders kan gaan en dat het echt bijzonder is hoe goed je het hebt. Maar ook omdat we te weinig tegen onszelf zeggen: ik ben blij met je! In Belle 9 lees je hier een uitgebreid artikel van mij over! (Psst, deze Belle krijgen? Dan moet je voor 8 augustus clublid zijn!) In deze blog geef ik je zes tips om jezelf te vieren!

lolly

1. Ga in je eentje weg

Dat hoeft niet meteen een week te zijn, zoals ik deed, maar kan ook gewoon een middagje in je eentje naar het bos zijn. Breng tijd alleen door en ga zien dat het leuk is om tijd met jezelf door te brengen!

2. Nodig mensen uit

Ben je jarig? Nodig ze uit en laat het tot je doordringen: ze komen voor jou, omdat ze jou willen laten merken dat je het waard bent! Zeg dus ook niet zomaar een feestje van anderen af. Met jouw aanwezigheid laat je namelijk zien dat jij hen ook het vieren waard vindt!


ballonnenklein

3. Geef jezelf iets cadeau

En dan iets waar je echt over hebt nagedacht. Misschien koop je wel regelmatig een nagellakje of leuke oorbellen. Maar besteed echt eens tijd aan een mooi cadeau voor jezelf! Ik koop regelmatig dingen voor mezelf, kleding ofzo maar eens in de zoveel tijd verwen ik mezelf. Met dat ene tijdschrift of boek dat ik dan in laat pakken. Ook spaar ik koopzegels (ja, haha) en met het geld dat ik daarvan krijg (eens in het halfjaar rond de €50) mag ik voor mezelf iets moois kopen, een mooie tas ofzo.

4. Dress up!

Als je niet zo lekker in je vel zit, heb je de neiging om jezelf te verstoppen in een lang vest en spijkerbroek. Maar jezelf vieren betekent ook aandacht aan je uiterlijk besteden. Je haar los, mooi lippenstifje of oogschaduw, en een leuk jurkje of shirtje. Als je buitenkantje er goed uit ziet, ga je je automatisch ook van binnen beter voelen. Echt!

foto

5. Love yourself!

Lees blogjes daarover hier en hier. En zeg het ook tegen jezelf. Ik las laatst ergens dat als je hersenen zo geprogrammeerd zijn doordat ze heel vaak negatieve dingen hebben gehoord, je ze ook kunt deprogrammeren. Elke dag iets positiefs over jezelf tégen jezelf zeggen heeft dus echt effect!

6. You are holy

Bedenk dat jij een schepsel van God bent. Een heilige tempel geschapen naar Gods beeld. Als je eens zo naar jezelf kunt kijken, met Gods liefde voor jezelf in de spiegel kijkt. Dan ga je toch echt geloven dat jij het vieren waard bent?!

In Belle 9 lees je dus een uitgebreid artikel hierover. En nog veel meer interessante artikelen over geloof, mode, beauty, liefde, leuke recepten en superveel winacties! Wil je deze Belle eind augustus ontvangen? Word dan vóór 8 augustus lid! 

Knop_geefjeopfoto’s: Nienke van Denderen