How to: back to school

Binnen nu en een paar weken moeten we er allemaal weer aan geloven, de schoolbanken in. Of nou ja, voor diegene die naar school gaan dan natuurlijk. In elk geval is de zomervakantie zo goed als voorbij. Waarschijnlijk weet jij wel hoe je weer naar school moet gaan: makkie, je stopt wat boeken, je agenda en etui in je schooltas en springt op je fiets of pakt de bus. Op school aangekomen hoor je de schoolbel, je was bijna vergeten hoe die klonk.

Op Huis van Belle zijn al allerlei blogjes verschenen over ‘naar school gaan’. Dus vandaag zet ik die met wat tips op een rijtje.

Tip 1: Maak je schoolspullen eigen

Maak je schoolspullen ‘eigen’. Daarmee bedoel ik, maak je schoolspullen persoonlijk, zorg voor een kaftpapiertje wat bij jouw past of laat je creativiteit de vrije loop. Hoe je je boeken moet kaften vindt je hier.

Zelf kocht ik dit jaar een super goedkope agenda bij de Hema, die zag er eerst vrij simpel en saai uit, maar daar maakte ik iets persoonlijks van. Net zoals mijn agenda van vorig jaar trouwens. Dan is het steeds weer fijn om je agenda te gebruiken.

backtoschool1

Tip 2: Ga ervoor!

Als je je aan het begin van het jaar inzet en ervoor zorgt dat je goede cijfers haalt, heb je daar het hele jaar plezier van. Heb je een stevige zeven op je eerste rapport staan, dan kan die wel een opstootje van een onvoldoende aan. Je goed voorbereiden dus! Dat doe je zo, zo of zo.

Tip 3: Maak vrienden

School zou best saai zijn als je daar helemaal alleen was. Gelukkig is dat niet zo, een klas vol klasgenoten, een school vol lotgenoten, meiden zoals jij. Kijk dus om je heen en maak vrienden! Met elkaar maken jullie het schooljaar leuk. Hier lees je hoe je om kunt gaan met ongelovige klasgenoten en check ook even deze blog over je (nieuwe) klas.

Tip 4: Help elkaar

Ben jij goed in wiskunde, maar snap je weinig van Engels? Help je vriendinnen dan met hun wiskunde, zodat zij jou je Engels uit kunnen leggen. Elkaar helpen gaat niet alleen over elkaar helpen met moeilijke vakken, maar ook met moeilijke momenten in het leven. De middelbare school is een heerlijke tijd, maar daar kunnen ook best dipjes in zijn. Als jij een ander helpt zal diegene jou ook helpen als jij dat nodig hebt. Misschien kun je samenwerken ook wel zien als elkaar helpen, zet allemaal je eigen talenten in en maak er samen een top project van.

Tip 5: Koester je vakantie herinneringen

Oké, oké, vakantie is inderdaad een heel fijne periode. Dus een belangrijke tip voor wanneer je back to school gaat: behoud het vakantie gevoel!

Veel succes, maar ook veel plezier weer meiden!

Heb jij zin om weer naar school te gaan? Wat wens jij de andere meiden toe voor dit nieuwe schooljaar? 

Liefs!