Mentaal overeind blijven in deze tijd

Het is allemaal wat hè? Het coronavirus is een groot onderwerp dat de wereld nu erg bezighoudt. De onrust en de paniek die soms gezaaid worden, kunnen grote impact op je hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet helemaal de put in wordt gezogen? In deze blog zal ik een paar dingen noemen die jou kunnen helpen mentaal overeind te blijven.

Eigen ervaring

Zelf ben ik iemand die erg goed moet letten op mijn mentale gezondheid. Ik heb zelf een aantal mentale problemen, waardoor ik snel wat dieper in de put kan raken. Ik zal er binnen kort een blog over schrijven. De tips die ik aan jullie geef kan ik zelf ook goed gebruiken 😉

Even naar buiten

Ga lekker naar buiten (doe het natuurlijk alleen en als je je goed voelt!). Dit kan zijn even een blokje om of in het zonnetje te gaan zitten bijvoorbeeld in de tuin. Vooral nu in de lente is het lekker om een frisse neus te halen. Het werkt niet bij iedereen, maar bij mij helpt het mooie weer ook goed voor mijn humeur en hoe ik in mijn vel zit.

Leuke dingen doen

Doe dingen die je leuk vindt om te doen. Het is wel handig als je die dingen ook kan doen i.v.m. de maatregelen. Denk na, wat zijn dingen waar je blij van wordt? Voor mij zal dat zijn: dansen, muziek, puzzelen en knuffelen met de hond. Maar voor jou kan het misschien lezen of tekenen zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk om aan school te zitten of je andere taken te doen, maar probeer je hobby’s zeker niet te vergeten!

Drie dingen waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid is ontzettend belangrijk. Soms lijkt het dat alles tegen zit en dat je niks positiefs meer kunt vinden. Maar geloof me, elke dag zijn er wel een paar dingen die goed waren. Train jezelf om elke dag drie dingen op te schrijven waar jij dankbaar voor bent. Denk hierbij aan echt de kleinste dingen. Het kan zijn het spelletje die je hebt gedaan met je moeder of het lekkere weer. Het zit hem vaak in de kleine dingen.

Photo by Hudson Hintze on Unsplash